Skip links

Η Dingo Μέλος του Diversity in the WorkPlace

Σε μια κοινωνία που εξελίσσεται διαρκώς, σε μια τεχνολογία που έχει καταρρίψει τα εδαφικά σύνορα στην ευκολία και στην ταχύτητα της επικοινωνίας, η μισαλλοδοξία και ο φονταμενταλισμός δεν έχουν πλέον θέση.
Η αποδοχή της διαφορετικότητας και η μάχη για την επίτευξη της απασχολεί την ανθρωπότητα για όσο αυτή υφίσταται. Ακόμα και σήμερα, οι προκαταλήψεις και ο φόβος απέναντι στην διαφορετικότητα (εθνοτική, φυλετική, κοινωνική, σεξουαλική, πολιτισμική, θρησκευτική) αποτελούν σημαντικές προκλήσεις για τις οποίες κάθε άτομο αλλά και οργανωμένες επιχειρήσεις οφείλουν να παίρνουν θέση.
Με την πεποίθηση ότι στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης οι προκαταλήψεις δεν έχουν θέση, υπογράψαμε τη Χάρτα για τη Διαφορετικότητα στο Χώρο Εργασίας και γίναμε μέλη το ελληνικού Δικτύου για τη Διαφορετικότητα.

Το Diversity in the WorkPlace έχει ως βασικές αρχές του τον σεβασμό κάθε ξεχωριστής ταυτότητας ενός ατόμου και κάθε πιθανής συνύπαρξης πολλαπλών ταυτοτήτων, και την έμπρακτη προώθηση της μη διάκρισης και των ίσων ευκαιριών στον εργασιακό χώρο. Οι ταυτότητες αφορούν φυλή, χρώμα, εθνική ή εθνοτική καταγωγή, γενεαλογικές καταβολές, θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις, αναπηρίες ή χρόνιες παθήσεις, ηλικία, οικογενειακή ή κοινωνική κατάσταση, σεξουαλικό προσανατολισμό, ταυτότητα ή χαρακτηριστικά φύλου, και βάσει του νόμου 4443/2016 προβλέπεται η καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω ενός ή περισσοτέρων από αυτές.
Συνεπώς, συμφωνήσαμε να έχουμε τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

  • Ενέργειες εσωτερικής εταιρικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πάνω στη διαφορετικότητα
  • Επικοινωνίας μέσα στην εταιρία την προώθηση της αρχής της μη διάκρισης και τις πρακτικές που ήδη υιοθετούνται ή που θα σχεδιαστούν εκ νέου ή θα προσαρμοστούν για τον λόγο αυτό με διάφορους τρόπους όπως εκπαιδεύσεις, ανακοινώσεις ή συμπερίληψη της αρχής στον κανονισμό λειτουργίας
  • Καθιέρωση μηχανισμού αναφοράς περιστατικών διάκρισης.
  • Σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα λαμβάνοντας υπόψη γενικότερα ό,τι προβλέπει η εργατική νομοθεσία αλλά και ό,τι προβλέπεται βάσει των ταυτοτήτων κάθε εργαζομένου.
  • Διάδοση και προώθηση του μηνύματος της διαφορετικότητας και των ανάλογων δράσεών σε πελάτες, συνεργάτες και προμηθευτές
  • Απολογισμός σε ετήσια βάση των πρακτικών που υιοθέτησα και τις δράσεις στις οποίες προέβημεν για την προώθηση της αρχής της μη διάκρισης, και ανακοίνωση του απολογισμού αυτό στο Δίκτυο για τη Διαφορετικότητα.
This website uses cookies to improve your web experience.
Explore
Drag